tirsdag 10. februar 2009

Boktips februar 2009


Linda Olsson: La meg synge deg stille sanger.

Vigmostad & Bjørke 2008

Ei vakker bok om vennskap mellom to kvinner.
30 årige Veronica kommer tilbake til Sverige etter flere år i utlandet. Hun leier seg et lite hus for å reflektere over tilværelsen og skrive en roman. I nabohuset bor Astrid, en eldre kvinne som ikke har omgang med noen og som blir kalt Heksa av folk i bygda.
Forsiktig og med stor respekt nærmer de to kvinnene seg hverandre. Langsomt vokser nærhet og fortrolighet mellom dem og etterhvert avslører de begge mørke og tragiske hendelser i eget liv.
Samtalene dem imellom blir en måte å nærme seg de vonde opplevelsene på. Astrid har aldri før fortalt noen om det som ødela hennes liv, og Veronica har selv om hun er ung også en stor sorg å bearbeide. I takt med at vår og sommer nærmer seg opplever de begge en ny vår i eget liv.
Linda Olsson er født i Sverige, men har i mange år bodd i Australia. Boka kom ut i 2005. Ble bestselger i Australia og er oversatt til en lang rekke språk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne boka skal jeg sannelig lese. Takk for tipset! SH

Anonym sa...

Sitat fra boka: Hvis vi kan finne ordene, og hvis vi kan finne noen å fortelle dem til, kan vi se ting på en annen måte.